Deel dit recept

Tagliatelle met grotchampignons, kip, pijnboompitten en rucola

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 400 g tagliatelle

  • 400 g grotchampignons

  • 1 dubbele kippenborstfilet

  • 300 ml room
  • 150 ml kippenbouillon
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 scheutje Vermouth
  • boter
  • 3 sjalotten
  • 3 teentjes look
  • rucola
  • parmezaanschilfers

  • peterselie
  • peper
  • zout

Werkwijze

  • 1

    Snipper de sjalotten fijn, en plet de look tot pulp.

  • 2

    Snij de kipfilets in blokjes en kruid met peper en zout.

  • 3

    Bak de kippenblokjes in boter tot ze gaar zijn. Verwijder ze uit de pan en leg ze even aan de kant.

  • 4
    Snij de grotchampignons in kwartjes.
  • 5

    Kleur de gesnipperde sjalot in wat boter en bak nadien ook de look mee.

  • 6

    Voeg de grotchampignons toe in de pan en kruid met wat peper, zout en tijm.

  • 7

    Blus de grotchampignons na een paar minuten met een scheutje Vermouth.

  • 8

    Voeg de kippenbouillon toe van zodra de alcohol is verdampt.

  • 9

    Voeg de room toe en laat inkoken.

  • 10

    Kook ondertussen de pasta gaar en rooster de pijnboompitten in de pan tot ze beginnen te kleuren.

  • 11

    Voeg de fijngehakte peterselie toe aan de saus wanneer de pasta bijna gaar is.

  • 12

    Giet de pasta af wanneer deze gaar is. Meng de champignonsaus onder de pasta en serveer in diepe borden.

  • 13

    Werk af met geroosterde pijnboompitten, rucola en wat Parmezaanse kaas.

Recept door

Maarten Jackers

Maarten Jackers