Deel dit recept

Grotchampignon gevuld met prei en spek met krokantje van Parmezaanse kaas

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 16 grotchampignons

  • ½ stengel prei

  • 60 g reepjes gerookt spek

  • 70g roomkaas

  • 30 ml room

  • citroensap

  • nootmuskaat

  • 25 g Parmezaanse kaas

  • 3 koffielepels citroensap

Werkwijze:

  • 1

    Verwarm de oven voor op 180° C.

  • 2

    Voor de korst van Parmezaanse kaas: bedek een ovenschaal met bakpapier. Rasp hier de Parmezaanse kaas over, zodat de bodem van de schaal goed bedekt is. Zet de schaal vervolgens in de voorverwarmde oven en haal ze er na 10 minuten uit (wanneer een goudbruine kleur ontstaat). Haal het bakpapier met de parmezaankorst uit de ovenschaal, leg op een rooster en laat afkoelen.

  • 3

    Snij de prei in een zeer fijne brunoise en snij de spekreepjes in fijne blokjes.

  • 4

    Smelt wat boter in een pan, bak hierin kort het spek en de prei. Bak dit niet te lang: de prei en het spek garen nog verder in de oven. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  • 5

    Meng de room met de roomkaas. Kruid met peper, zout, en citroensap.

  • 6

    Trek voorzichtig de steeltjes van de grotchampignons en vul ze met het mengsel van prei en spek. Plaats ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

  • 7

    Haal de grotchampignons uit de oven, breek een klein stukje van het krokantje van Parmezaanse kaas af en leg dit op de champignon. Werk af met een klein beetje roomkaasmengsel.

Recept door

Maarten Jackers

Maarten Jackers